Navigácia

  • Plán práce na marec 2024

  • Lyžiarsky výcvik prvákov v SALAMANDRA rezort

  • Voda za krv - KRV za vodu

     Krv a voda sú dve najdôležitejšie tekutiny. Nie všetci môžu byť darcami krvi.Ponúkame vám možnosť zapojiť sa do darcovstva krvi darovaním vody. Vaša voda bude odovzdaná darcovi krvi.

    Darcovia darujú cca 0,5 l krvi, vy môžete darovať 0,5l vody.Zapojte sa do bezpríspevkového darcovstva krvi, darovaním vody.

    Vaše dary v podobe 0,5 l fliaš vody nám môžete odovzdať v budove SČK na Bratskej 9 v období od 1.3. do 8.3.2024 v čase 12-16 hod.Ďakujeme Vám kolektív SČK

  • INZERÁT

  • VALENTÍN

    tento sviatok nie je len o zamilovanosti, ale aj priateľstve a úcte

  • Beseda s pracovníkmi OR PZ SR

    13.2.2024 mali žiaci končiacich ročníkov besedu so zástupcami policajného zboru SR. Dozvedeli sa dôležité informácie o prijímaní do PZ, práci policajta, videli ukážky zásahov. Ďakujeme kpt. JUDr. Anne Holečkovej OR PZ v Žiari nad Hronom   a riaditeľovi OO PZ v Banskej Štiavnici majorovi Mgr. Slavomírovi Líškajovi za cenné informácie.

  • Aj takto sa dá učiť

    Hodina tovaroznalectva - téma plasty, žiaci 2.AZ vyzbierali a vytriedili odpadky v okolí školy

  • Prezentácia stredných škôl v Bánovciach nad Bebravou

    Stredná odborná škola služieb a lesníctva nechýbala na Prezentácii stredných škôl
    v Bánovciach nad Bebravou 8. februára 2024.
    Žiakom a výchovným poradcom základných škôl sme predstavili možnosti štúdia na našej
    škole, oboznámili sme ich s novinkami vo výučbe od septembra a tiež s novým strojovým
    vybavením lesníckeho odborného výcviku.
    David Barbora s Maťom Pôbišom obsluhovali laserovú strelnicu a pútavo rozprávali mladším
    žiakom o svojich skúsenostiach zo štúdia.
    Snáď sme ich zaujali natoľko, že sa s niekoľkými z nich stretneme v novom školskom v
    priestoroch našej školy

  • KONFERENCIA

    Dňa 6. februára 2024 sa konala v Bratislave v priestoroch hotela Lindner záverečná konferencia spojená s výstavou, organizovaná Svetovou Bankou spolu s partnermi Iniciatívy dobiehajúcich regiónov (SK CuRI)  pod názvom  

     

     Modernizácia stredného školstva a jej význam pre ekonomiku Slovenska

    a jeho regiónov: Príspevok CuRI ”

     

    Cieľom konferencie bolo priblížiť a zhodnotiť výsledky komponentu v oblasti stredného odborného školstva počas celej doby implementácie Iniciatívy na Slovensku. Zároveň prebehla pre účastníkov aj výstava vybraných škôl.

    SOŠ služieb a lesníctva sa zúčastnila tejto výstavy v zložení -  riaditeľka školy  pani Gregáňová, ktorá na výstave prezentovala výsledky projektu, zástupkyňa riaditeľky školy  pani Krištoffová. Prezentáciu školy, výsledkov projektu pripravili a zabezpečovali pani Kašiarová,   pán Palášthy.

    Výstavy sa zúčastnili predstavitelia Svetovej Banky na čele s pánom Husein Abdul- Hamid, vedúcim odborníkom na vzdelávanie, štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR  pán Michal Kaliňák, štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pán Slavomír Partila.

    Rokovania sa za BBSK zúčastnil podpredseda BBSK pán Mikuláš Pál a delegáciu a organizačný výbor odboru školstva BBSK viedla  vedúca odboru školstva pani Zuzana Laffersová.

  • Pomáhaj a recykluj

  • Učebňa INOLAB

    Naši žiaci skladali a kalibrovali 3D tlačiarne a ostaté zariadenie

    pre 3D učebňu

  • Montérky pre našich študentov

    Stredná odborná škola služieb a lesníctva s hrdosťou sa chce pochváliť a poďakovať, že vďaka štedrosti a podpore zo strany jedného zo Stavebných sociálnych podnikov (SSP) z Banskej Štiavnice, sme mohli poskytnúť našim študentom nové, kvalitné pracovné odevy - montérky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou ich odborného vzdelávania a praxe v odbore murár.

    Pracovné odevy sú základom každého bezpečného pracoviska. Či už je to priamo na stavbe ako robotník alebo nepriamo v pozícii vedúceho pracovníka, je dôležité myslieť na použitie vhodného pracovného oblečenia, ktoré chráni a zároveň podporuje efektivitu práce. Pre študentov, ktorí sa pripravujú na kariéru v stavebníctve, je to dvojnásobne dôležité.Naša škola, ktorá sa zaoberá odborným vzdelávaním v oblasti služieb a lesníctva, kladie veľký dôraz na praktickú prípravu študentov.

    Vďaka daru od SSP z Banskej Štiavnice naši žiaci  prišli  k vysoko kvalitným montérkam, ktoré sú navrhnuté tak, aby vyhovovali špecifickým potrebám a bezpečnostným požiadavkám stavebného priemyslu.Tieto pracovné odevy nie sú len o ochrane. Sú aj o hrdosti a profesionalite. Keď naši študenti obliekajú tieto montérky, cítia sa ako skutoční odborníci, čo pozitívne ovplyvňuje ich prístup k práci.

    Veríme, že s týmto oblečením budú naši žiaci nielen bezpeční, ale aj vďaka kvalite a pohodlnosti oblečenia budú schopní vykonávať rôzne stavebné práce s väčšou efektivitou a presnosťou.Veľké ďakujem patrí SSP z Banskej Štiavnice

  • Exkurzia lesákov v Semenolese

    Dňa 6.2.2024 žiaci lesníckych odborov navštívili závod Lesov SR SEMENOLES v Liptovskom Hrádku. 

    Spoznali a videli aj v praxi, aká je cesta lesného osiva a plodov od zberu až po výsev do substrátu.
    Cestou nás potešil pohľad na zasnežené Tatry a rozľahlú Liptovskú Maru.
    Za bezpečnú dopravu ďakujeme p. Halajovi a p. majstrovi Slobodovi, za dozor  p. Ing. Kminiakovej a p. majstrovi
    Moravíkovi.

  • Šikovný ekonóm

    Našej každoročnej školskej súťaže sa zúčastnilo 16 študentov študijných odborov prvých až štvrtých ročníkov. Excelovali štvrtáci, ktorí obsadili všetky "pódiové" miesta. Zahanbiť sa nenechali ani prváci - Daniele Kováčovej chýbalo pomyselné šťastíčko, aby sa umiestnila v top trojke.

    1. miesto: Kristína Gronová, Michal Szabó

    2. miesto. Klavdia Habalová

    3. miesto: Veronika Psárska, Ladislava Luptáková

    Víťazom gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť!

  • Pozvánka na DOD

  • DOD

  • Plán na mesiac február 2024

  • Každý z nás môže zachrániť život...

    Aj keď si myslíme, že nemáme potrebné skúsenosti alebo vedomosti poskytnúť prvú pomoc može každý. Situácie  pri ktorých je ohrozené naše zdravie  sa vyskytujú nielen v škole ale aj v bežnom každodennom živote. V  rámci predmetu zdravoveda sme na praktickom vyučovaní uvítali kurz prvej pomoci so záchranárom z Červeného kríža Filipom Štrbom. Základy prvej pomoci vedia zachrániť život, preto sme venovali  našu pozornosť najmä  resuscitácií, požívaniu defibrilátora AED, prvej pomoci pri úrazoch el. prúdom, popáleninám a alergiám. 

  • Bezplatná preprava pre žiakov v hmotnej núdzi

    Žiaci stredných škôl v hmotnej núdzi na území Banskobystrického kraja majú
    nárok na bezplatnú prepravu medzimestskými autobusmi do školy na základe
    potvrdenia o poberaní dávky v hmotnej núdzi od sociálnej poisťovne.

    Nárok na bezplatnú prepravu majú počas školského roka z miesta bydliska do miesta, kde
    je ich stredná škola.
    Viac sa dočítate v PrepravnomporiadkuIDSBBSK na str.27-28

  • Olympiáda z nemeckého jazyka

    Dňa 19.1.2024 sa na našej škole SOŠ služieb a lesníctva uskutočnilo školské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Zúčastnilo sa ho 6 žiakov, predovšetkým žiaci z 1. a 2. ročníka. Súťažilo sa v jednej kategórii 1D. Na základe dosiahnutých výsledkov je poradie nasledovné:

    1. miesto Mirka Sombatyová

    2. miesto Sofia Šušková

    3.miesto Daniela Kováčová

    Vedomostná úroveň súťažiacich bola na dobrej úrovni, potešujúci je záujem žiakov z radu tried, kde hodinová dotácia na vyučovanie nemeckého jazyka je veľmi nízka. Napriek tomu, záujem o Olympiádu v nemeckom jazyku stále pretrváva.

    Ďakujem Ondrikovi Kúkoľovi za plynulý priebeh súťaže a víťazom gratulujeme

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola služieb a lesníctva
    Kolpašská 9,
  • 0911066988

Fotogaléria